Sidor

fredag 27 maj 2011

Hungerspelen

Titel: Hungerspelen.

Författare: Suzanne Collins.

Huvudpersoner/personer: katniss, Peeta, Prim, Cinna, haymitch, Thresh, Effie.

Miljö: Miljöförstöring och global uppvärmning

Handling:
Denna bok utspelar sig efter att miljöförstöring och global uppvärmning slagit ut vårt nuvarande samhälle. Katniss lever i ett fattigt distrikt. Varje år arrangeras Hungerspelen, där två ungdomar från varje distrikt deltar och den som är ensam kvar vinner.

onsdag 25 maj 2011

Prövningarnas tid

Genre: Fantasy

Prinsarna uppe i Vampyrernas berg har bestämt sig för att låta Darren gå genom fem prov (slumpvis utlottade) som är svåra nog för en fullvärdig vampyr. Eld, vatten, och farliga djur. Om det inte är mycket nog så visar det sig i slutet av boken att en av Darrens närmaste vänner är en förrädare. Darren är den enda som vet och svävar i livsfara. Kommer han att överleva?

Jag tycker att boken var spännande. Dock skulle inte en person som inte läst hela serien förstå boken. Det är en sådan bok som bara en person som älskar fantasy skulle kunna läsa och helt och hållet njuta av det.

Den får av mig som älskar den här serien: ☆☆☆☆☆

Ja må han le...va!

Nu har jag läst ett antal gånger ur boken. Jag är lite nyfiken på hur ni tror att boken kommer att sluta. Hur kommer det att gå för Roberto? Hur går det för Clara, blir hon inlagd på lasarettet? Varför är Veronica så arg och vad gjorde hon på stranden mitt i natten?

måndag 23 maj 2011

Allhelgonaoffret


Den här boken handlar om en flicka som heter Shirin och hennes pappa som flyttar till en stor fin herrgård med stall och hästar. de får bo helt gratis och sköta sig själva. Men längre fram blir hennes pappa konstigare och konstigare i början var den bra men sen blir konstig.
Det handlar om nu och då tid det.
Den får 3 av 5 stjärnor

Dvärgarna från terra Del 1

Dvärgarna från Terra Del 1


Jag ger boken 1 av 5 stjärnor.
Författaren är Lise Bidstrup.

Denna boken handlar om några barn omkring 13 år som kommer till en underjordisk stad där det bor dvärgar. Staden heter Terra och i staden så händer det massa saker... Vill ni veta mer så läs boken.
Huvud personen är Martin.
Boken är skriven i nu tid.

torsdag 5 maj 2011

Imorgon när kriget kom

Titel: Imorgon när kriget kom.
Författare: John Marsdens.
Miljö: Småstad.
Personer: Ellie, Fi, Corrie, Chris, Homer, Kevin, Lee, Robyn.
Tid: Vet inte.
Boken handlar om en grupp människor som åker och kampa i helvetet.
När dom kommer tillbaka så har deras land blivit invaderat.
Dom åker tillbaka till helvetet och bildar en gerillagrupp.
Boken får 4 av 5 stjärnor.