Sidor

fredag 18 november 2011

Himlen börjar här

Himlen börjar här

Författare: Jandy Nelson

De viktigaste personerna: Huvudpersonen i boken heter Lennie, hon är 17 år och bor hos sin mormor och morbror. Hennes mormor är runt 60 år gammal och älskar sin trädgård. Toby är hennes döda systers pojkvän, han är 20 år. Joe är en kille som Lennie blir kär i och som spelar trumpet i samma orkester som henne.

Boken utspelar sig i nutid. Den utspelar sig i en liten stad någonstans i USA.

Lennies syster Bailey dr av en hjärtattack. Lennie, hennes mormor och hennes morbror Big blir jätte ledsna. Lennies och Baileys mamma lämnade dem när de var små och de har inte hört någonting från henne på femton år. Deras mormor vet inte vart hon tog vägen och har alltid sagt till flickorna att hon kommer tillbaka. Lennie spelar klarinett i en orkester och där börjar en ny kille som heter Joe, som hon blir kär i. Hon saknar Bailey jätte mycket men kommer på att hon måste gå vidare och leva sitt liv utan Bailey.

Språket i boken är ganska ungdomligt. Före varje nytt kapitel kommer en handskriven dikt som Lennie har skrivit.

Jag tror att budskapet med boken är att man måste gå vidare och fortsätta leva även om det har hänt något som är jobbigt.

Jag tycker om boken mycket. Det enda dåliga med den var att dikterna som hans med före varje kapitel var skrivna med väldigt konstig stil, så de var ganska svåra att läsa.

Den får betyg 9 av 10

//Emma J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar