Sidor

torsdag 15 december 2011

Den utvalde

Då har vi kommit så långt i boken så vi har fått veta att Jonas har blivit tilldelad ett alldeles speciellt uppdrag, han är utvald. Vad tror du att det ordet innebär, vilka uppgifter vilar på Jonas axlar rent praktiskt från och med nu? Vi ceremonin kom det fram flera olika slags känslor, man kunde känna glädje, sorg och besvikelse, men det fanns även andra känslor där kunde man förstå. Jag vill att du tänker efter vilken/vilka känslor som du utläste av det vi läste och på vilket sätt du kan dra en parallell i den känslan med ditt eget liv.
Svara som kommentarer.

3 kommentarer:

  1. det måste juh vara någpt spec. kommer inte på några känslor

    SvaraRadera
  2. Han är antagligen utvald till att förändra samhället, på något sätt. Vi vet ju inte ännu, för bara den nuvarande minnesbevakaren vet vad träningen innebär. Det är många uppgifter och förväntningar som vilar på Jonas axlar, hela samhället räknar med att han lyckas.
    Vid ceremonin kände jag först oro och sedan lite glädje för att han inte fick ett helt vanligt uppdrag. Det är som när man själv väntar på något viktigt. Man känner ju oro för vad som kan komma och glädje/sorg när man får beskedet.

    SvaraRadera
  3. Han är både rädd och nervös för att bli den utvalde. Dom sa att man skulle få smärta och behövde mod och han vet inte vad som skulle hända. Jag skulle också varit nervös.

    SvaraRadera