Sidor

onsdag 16 maj 2012


Odjuret – Ally Kennen


Titel: Odjuret

Författare: Ally Kennen,

 Översättare: Carla Wiberg

Huvudpersoner: Stephen, Carol, Robert, Jimmy, Chas, Selby, Verity

Miljön: De befinner sig i en villa ort som ligger några mil utanför staden. Det är ganska mycket skog där detta utspelar sig.

Tid i boken: Den går helt i kronologisk ordning och tiden i boken är 2000-talet skulle jag säga.


Händelse: Stephen har en hemsk hemlighet: han gömmer ett odjur i skogen, han köper hela grisar som han tar till odjuret. För sex år sen var den bara en unge, men den blir bara större och starkare för varje vecka. Snart kommer den gamla buren där den är inlåst inte att kunna hålla den fången längre.. Han har tidigare haft problem med polisen, så att gå till dem är inget alternativ. Även om polisen skulle tro honom, vilket inte är säkert, skulle det hela sluta med att han fick skulden för allt, det är Stephen säker på. Det är nämligen så det alltid blir i hans liv. Stephen förstår att han på något sätt måste göra sig av med odjuret på egen hand, men hur?Odjuret är heller inte Stephens enda problem. Livet som fosterhemsplacerad är inte lätt precis, och inte blir det bättre med en fostersyster som Carol som bara gör allting ännu värre för Stephen. Och hon verkar vara Stephens hemlighet på spåret. Och tiden är knapp. Flera av stängerna i buren är redan sönderrostade, och det är bara en tidsfråga innan det kommer en mördare lös.



Vad jag tycket om boken: Jag tycket att denna boken var seg att komma in i men sen när man har kommit en bit in i den så börjar den bli spännan och mycket händelserik. Så jag ger boken 3 av 5 stjärnor.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar