Sidor

fredag 23 september 2011

Bokrecension

Författare: Jørn Jensen
Titel: Det försvunna barnen

Författaren:
Född den 2 januari 1946 i Taastrup en liten bit utanför Köpenhamn.
År 1961 kom han som lärling guldsmed på Bernhad Hertz, samtidigt började han i Taastrup idrottsförening och det ledde till flera Zeeland mästerskap, i: 200m sprint, längdhopp, tresteg och hinder, och en dansk junior mästerskap i hoppning.
Efter han jobbat som guldsmed i 9år så ville han gå tillbaka till skolan och börja utbilda för att lära.
År 1979 gifte han sig med Karin Erbo med, samma år som han blev anställd på Fløng skolan, där lärde han första året nybörjare och specialundervisning. På begäran av Karin skrev han en serie.
Han började skriva böcker år 1997, han blev då författare.



De försvunna barnen:
Det är nutid, miljön är i ett litet samhälle.
Denna bok handlar om Tobias och hans storasyster Simone som bor i östra delen av staden. Det har försvunnit 9 barn från staden, 3 från den norra delen, 3 från den västra delen och 3 från den södra delen. Så nu är dom jätte rädda att det ska försvinna 3 barn från den östra delen.
Det flyttar in en man i huset mittemot dom en dag, Tobias och Simone blir nyfikna och går över, flyttmännen bär in en massa flyttlådor m.m. Dom frågar vem det är som flyttar in och männen säger att dom får gå in och se själva.
Simone och Tobias går in i huset och ser en man sitta i en fåtölj, han är blind, han heter Johan.
En dag när Tobias går hem efter skolan går han ensam, han märker inte att det kmr upp en stor svart skåpbil bakom honom. Det hoppar ut en man och försöker få tag på Tobias, men han smiter undan och tar en krånglig väg hem.
Efter några dagar när Simone ska gå hem till Johan så lurar Johan ner Simone i källaren, och...

Det är inte direkt någon som berättar historien, i så fall är det Tobias. Han beskriver inte så himla mycket om vad det finns runt omkring.

Detta är lite deckare/spänning. Den handlar om att Tobias och Simone leker lite deckare. Men dom är inte superbra för att dom inte upptäckte det med Johan tidigare.

Den här boken var bra! För jag tyckte den var väldigt spännande, medan man fick tänka och försöka lista ut vem som kidnappade barnen och så. Detta var nr 2 utav 20. Serien heter Kallt blod.
// Amanda H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar