Sidor

fredag 23 september 2011

Kvinna i Grönt

Bokredovisning

Författarens namn: Arnaldur Indridason

Bok: Kvinna i grönt.

Huvudpersonen är Erlendur Sveinsson

Reykjavik utspelar sig hela berättelsen i. Det är ett vanligt sommarstugeområde. Det börjar med att ett litet barn hittar en ''sten'', men det visar sig vara ett mänskligt revben.Barnet visar var han hade hittat ''stenen'' någonstans och det finns tydligen ett skelett under marken, nergrävd. Kriminalpolis Erlendur Sveinsson får ta hand om utredningen. Man tror att skelettet är ett halvsekel gammalt. Dem börjar fundera på vem det kan vara och kollar på vilka som mystiskt har försvunnit under detta halvsekel. Det visar sig att det finns en man vars fästmö mystiskt försvann under kriget. Det är svårt att hitta denna man, för att alla som var med om kriget är döda. Men dom hittar en man som berättar om att det finns en kvinna, som bara är klädd i grönt, kanske kan veta någonting om detta.

Kvinna i grönt är en väldigt bra gjord bok, man skulle kunna tro att detta faktist har hänt på riktigt.

Boken har även vunnit priset för bästa nordiska kriminalroman år 2002 – 2003.

Tiden utspelar sig så att först så är man vid brottsplatsen, sedan följer du en kvinna som blir slagen utav sin man. Så den hoppar fram och tillbaka i tiden.

Slutsats: Kvinna i grönt är en väldigt bra gjord bok, man skulle kunna tro att detta faktist har hänt på riktigt. Boken är riktigt bra och den är värd att läsa. Den får 4 smörgåsar utav 5 smörgåsar.

Skriven av: Michael Gottling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar