Sidor

fredag 23 september 2011


Titel:Adam och koderna

Författare:KG Johansson

Kg Johansson föddes 1952 och upp växte i Norrbotten.
När han var tonåring så var Beatles som störst och han byggde en elgitarr i slöjden. När han började på Gymnasiumet så gick han ekonomiskt och han tyckte att han inte lärde sig något. Till slut gick han en musikutbildning och han blev musiklärare och han skriv många läroböcker.sen så skriv han om musikböcker och läroböcker. Efter det så skriv han många andra böcker efter det.


Huvudpersonerna:
Adam, pappa till Adam
Margot(kusin till Adam)
och Jimmy(chat kompis)

Adam är vill absolut inte åka till Kiruna. Men han pappans har ett jobb som Adam måste åka med och hans syster och mamma skulle stanna hemma för systern varför liten för att åka iväg. När han kommer dit fick dom veta att hans ny dator på flygplatsen. Skulle åka och jobba på Esrange. Esranges är ett ställe som handlar om koder som är Sveriges rymdstation. Men han har en kusin där Margot som han kan leka med ett tag. Men hon blir sjuk så han kan inte vara med henne mer på ett tag. Men som tur kan han chatta med Jimmy en kille som är vän med en av hans kompis från skolan på sin nya dator och dem snackade lite om hans pappas jobb men det fick han egentligen inte säga till någon. En dag blir Adams pappa blir så arg för han sitter inne hela dagarna.
En dag när hans pappa kan jobba hemma så lär han Adam morse alfabetet så det kan Adam göra lite ut i Kiruna. En dag så chattar han med Jimmy och han säger att han har ramlat ut ur hans rullstol. Adam Springer ditt så fort han kan när han kommer ditt blir det helt svart......



han har skrivit 36 böcker
han har inte skrivit bibeln och andra testamentet säger Bodil
han har skrivit kråkmästaren och googolplex och frukost i skymningen och många många mer.

Den utspelar sig i en liten stad som heter Kiruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar